Prednosti strimovanja događaja uživo

Striming uživo postao je privlačniji otkad je pandemija Covid-19 primorala organizatore događaja na alternativne načine održavanja svojih događaja. Mogućnost prenosa uživo postala je izuzetno popularna poslednjih godina, posebno za događaje koji privlače globalnu pažnju. Prenos uživo nudi ljudima opciju da dožive događaje, čak i ako ne mogu lično da im prisustvuju.

Možda ste razmišljali o strimovanju događaja uživo, ali niste potpuno sigurni da li je to ispravno. Možda ste pomislili, „Pa, moglo bi biti sjajno izlaganje, ali opet ko će kupiti kartu ako će se uživo emitovati besplatno?“. Ovo je vrlo razumno pitanje. Iako događaji prenosa uživo imaju mnogo prednosti, važno je razmotriti da li je to pogodno za vaš događaj. Neki događaji uspevaju zbog ekskluzivnosti. Održavanje ekskluzivnog događaja može pomoći u postavljanju cena karata, prodaji karata ili privlačenju mislećih ljudi. Prednost ovih događaja je što ih možete održavati u privatnosti, umesto da se uživo prenose. Za mnoge događaje, posebno one koji imaju za cilj emitovanje informacija ili prodaju određenog proizvoda ili usluge, strimovanje uživo može biti od velike koristi.

Evo zašto:

Maksimalno povećajte izloženost

Striming uživo, posebno putem društvenih medija, može vam pomoći da povećate viralnost vašeg događaja. Događaj se može uživo prenositi do publike na društvenim mrežama, ali takođe može doći i do veće publike ako se sadržaj deli i ukoliko je interaktivan na mreži. Video zapisi uživo privlače više angažovanja na mreži u poređenju sa drugim vrstama sadržaja. Oni podstiču osećaj hitnosti, primoravajući ljude da gledaju i učestvuju. Kada svoj prenos uživo delite na društvenim mrežama, imate i mogućnost prikazivanja oglasa kako biste dosegli još širu publiku.

Koristite podatke za unapređivanje vašeg posla

Kada uživo prenosite događaj, to vam pruža priliku da putem mrežnih podataka saznate više o svojoj publici. Povezivanje vašeg događaja na mreži može vam pomoći da prikupite važne informacije o tome ko je vaša publika i šta im se sviđa (ili ne) na vašem događaju. Bez obzira da li strimujete uživo na svojoj veb lokaciji ili društvenim platformama, imate pristup podacima o tome ko stupa u interakciju sa vašim sadržajem. Ove informacije mogu vam pomoći da sledeći put poboljšate događaj.

Obezbedite kanal komunikacije za svoju publiku

Ako prenosite događaj na društvenim mrežama, prenos uživo će pružati posetiocima događaja i onlajn publici platformu za interakcijudok je događaj u toku. Daje im priliku da postavljaju važna pitanja o glavnim govornicima, proizvodima koji se lansiraju ili postoje li prateći događaji.

Kada uživo prenosite korporativni događaj, važno je da se postavite na pravi način. Poslednje što želite je veliko ometanje ili kašnjenje u zvuku ili video zapisu. Kada to radite sami, postoje mnogi rizici koji mogu poremetiti nesmetano odvijanje vašeg događaja. Obavezno angažujte profesionalni audiovizuelni tim koji će obavljati svu organizaciju kako vi ne biste morali. U kompaniji Digital Infinity imamo pravu tehnologiju i stručnost za emitovanje vašeg događaja kako biste bili sigurni da je to urađeno na pravi način.

Uređaji za Livestream

ATEM Mini Extreme ISO su uređaji proizvođača Blackmagic Design koji olakšavaju stvaranje profesionalnih produkcija sa više kamera za prenos uživo na YouTube druge platforme koje omogućuju stream. Prenos uživo je omogućen za čak 8 kamera ili drugih medijskih ulaza.

Kako se koristi ATEM mini Extreme ISO

ATEM Mini Ektreme ISO 9 odvojenih H.264 video tokova u realnom vremenu, omogućavajući hvatanje svih 8 čistih ulaza feed-a, kao i programski video. Takođe se čuva datoteka projekta DaVinci Resolve koja omogućava kasniju post produkciji ili editing. Stupite u kontakt sa nama već danas i obezbedite opremu za svoj sledeći live stream događaj.

Digital Infinity
Digital Infinity
https://video.digitalinfinity.rs